iekxini

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια σε νέους Πειραιώτες από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά και τον Δήμο Πειραιά.


3 πλήρεις υποτροφίες σπουδών στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά σε νέους Πειραιώτες προσέφεραν ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πειραιά,επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το αξιοσημείωτο έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, μεγάλο κομμάτι του οποίου είναι και η παροχή υποτροφιών αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Αναφερόμενος στις υποτροφίες, ο κ. Ξυνής διαβεβαίωσε τους υπότροφους και τις οικογένειές τους για την αμέριστη στήριξη του ομίλου τόσο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, όσο και στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα μέσω του ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων και Σπουδαστών Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ). Επιπλέον, υπογράμμισε την ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ με τον Δήμο Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης συνεχάρη τους υπότροφους, και ως επιστέγασμα της εν λόγω προσφοράς, ανακήρυξε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ σε στρατηγικό συνεργάτη του Δήμου Πειραιά σε θέματα εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς.
Στην εκδήλωση απονομής των υποτροφιών παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, καθώς και οι οικογένειες των υποτρόφων, που ήταν εμφανώς συγκινημένες για τη μεγάλη ευκαιρία για σπουδές που προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στα μέλη τους.
Οι υποτροφίες -αξίας 6.000 ευρώ έκαστη- είναι διετούς φοίτησης και δόθηκαν σε νέους δημότες του Πειραιά, με αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι νέοι υπότροφοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις 76 ειδικότητες του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά.


 Για περισσότερες πληροφορίες:
Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά: Φίλωνος 39 -Τηλ: 210 4120313, 210 4120714
www.iek-xini.edu.gr/ www.facebook.com/iekxinipeiraia