iekxini

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών



Το «παρών» στο Εγκληματολογικό Μουσείο της Ιατρικής σχολής Αθηνών έδωσαν οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, με την κα Άννα Κυριακάκη, καθηγήτρια των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ.


Στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ήταν να ενημερωθούν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή» των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ανατομίας, της Φυσιολογίας και των Πρώτων Βοηθειών, για στοιχεία που πιστοποιούν ειδεχθή εγκλήματα, ταυτοποίηση πατρότητας ή DNA, εξαρτησιογόνες ουσίες που οδηγούν στο θάνατο, καθώς και τραυματισμούς που είτε επέφεραν το θάνατο ή αποδεικνύουν κάποια μορφή κακοποίησης.

Η καθηγήτρια Τοξικολογίας και διευθύντρια του Μουσείου κα Στεφανίδου ενημέρωσε πλήρως τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Τμήματος Φυσικοθεραπείας για όλα τα παραπάνω, χρησιμοποιώντας ιατρική ορολογία, ενώ τους μίλησε και για τις τεχνικές διατήρησης των πτωμάτων στο χρόνο, από τη δεκαετία του 1930 μέχρι και σήμερα! Επιπλέον, στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, η κα Στεφανίδου παρουσίασε στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας ένα μουμιοποιημένο σκελετό που βρέθηκε στην σπηλιά του λήσταρχου Νταβέλη, καθώς και τα κρανία ορισμένων ληστών.

Ο Τομέας Υγείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι κορυφαίος ως προς την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και πλήθους ευκαιριών πρακτικής άσκησης με αμοιβή στους μεγαλύτερους φορείς του κλάδου της Υγείας στη χώρα μας, με στόχο φυσικά την επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία των χιλιάδων αποφοίτων των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.


Για περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500, www.iek-xini.edu.gr