iekxini

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Οι σπουδαστές Τουρισμού ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά στην Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ»




Έναν πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, με αφορμή την Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ»*.

Στόχος του περίπατου ήταν να επισκεφθούν οι σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» και «Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» ιστορικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, νεοκλασικά και διατηρητέα, όπως: Hotel Acropole Palace, Hotel Grand Bretagne (Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία), Ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος, Ξενοδοχείο Μπάγκειον, κ.ά.
Τα εν λόγω ξενοδοχεία είναι στολίδια-σύμβολα μιας «χρυσής» εποχής και αποτελούν σημαντικά δείγματα της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου. Αρκετά από αυτά έχουν κριθεί διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού, και άλλα όπως η Μεγάλη Βρετανία λειτουργούν μέχρι σήμερα, μεταφέροντας την αίγλη του παρελθόντος στην Αθήνα του σήμερα.
O Τομέας Τουρισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι κορυφαίος ως προς την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και πλήθους ευκαιριών πρακτικής άσκησης με αμοιβή στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες της χώρας μας, με στόχο φυσικά την επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία των χιλιάδων αποφοίτων των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
*Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» προέκυψε ως μια αντίδραση στις τρέχουσες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες και ως μια ανάγκη να ενεργοποιήσει το κοινό μέσα από την τέχνη και τις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις.
Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» ξεκινάει μια διετία δραστηριότητας από τώρα μέχρι και το καλοκαίρι του 2017, σε διάφορους χώρους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. 

Για περισσότερες πληροφορίες:  
ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φίλωνος 39, 210 4120313, 210 4120714, https://www.facebook.com/iekxinipeiraia/ , www.iek-xini.edu.gr