iekxini

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Εσπερίδα για τον αυτισμό από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας & το Mediterranean College

Εσπερίδα με θέμα «Μια νέα προσέγγιση του αυτισμού» διοργάνωσε ο Τομέας Παιδαγωγικών του IEK ΞΥΝΗ Γλυφάδας, με την υποστήριξη του Mediterranean College, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα διαλέξεων του κολεγίου στην Αθήνα (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8).

Μεταξύ των βασικών στόχων της εσπερίδας -η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη- ήταν η αναζήτηση νέων θεραπευτικών
προσεγγίσεων, όπως αυτές προκύπτουν από τις εμπειρίες, τόσο των ανθρώπων που απασχολούνται στα Ειδικά Κέντρα Αγωγής, όσο και των οικογενειών που βιώνουν στην καθημερινότητά τους περιπτώσεις παιδιών με αυτιστική συμπεριφορά.

Μέσα από τις πλέον πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, οι καταξιωμένοι επαγγελματίες και επιστήμονες που συμμετείχαν στην εσπερίδα ανέλυσαν τις νέες τεχνικές σε θέματα θεραπείας του αυτισμού, τις οποίες εφαρμόζουν με επιτυχία στα κέντρα τους. 

Στο πλαίσιο της εσπερίδας Παιδαγωγικών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο πρόεδρος του πανελλήνιου, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού, μη κερδοσκοπικού ομίλου εθελοντών «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας». κ. Γ. Δρίτσας, τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και παρουσίασε εθελοντικές δράσεις στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής, που αφορούν στον αυτισμό.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης
Mediterranean College, Νέοι Ορίζοντες Φιλίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ALMA”, Κέντρο Ειδικής Αγωγής Προσέγγιση, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών «SOS»
INFO
Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117
www.iek-xini.edu.gr  / www.xinisfestival.edu.gr / www.facebook.com/xiniseducationfestival