iekxini

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ο Τομέας Ναυτιλιακών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο Γ’ Ναυτιλιακό Συνέδριο «ΕΤΗΣΙΕΣ»

Στο Γ’ Ναυτιλιακό Συνέδριο «ΕΤΗΣΙΕΣ» που λαμβάνει χώρα στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους, Πειραιάς), το διήμερο 13-14 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Άνδρου και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, συμμετέχει ο Τομέας Ναυτιλιακών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ. 

Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν στο
συνέδριο, είναι:
ο Ελληνικός Εφοπλισμός
η υποδομή της Ελληνικής Ναυτιλίας 
η Ναυπηγική Ζώνη, μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας: Υποδομές, Επενδύσεις, Παθογένεια, Εκσυγχρονισμός 

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, το απόγευμα της Πέμπτης (13 Ιουνίου), οι σπουδαστές της ειδικότητας Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας & Γλυφάδας θα παρουσιάσουν, στο «Αίθριο» του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά), τα εξής λευκώματα:
«Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ»
«ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ: 1950-1960»
ρίχνοντας φως στη βιογραφία και την πορεία εξεχουσών προσωπικοτήτων της Ελληνικής Ναυτιλίας, αλλά και στην ιστορία μεγάλων ναυτικών οικογενειών-ευεργετών από τα Καρδάμυλα (Χίου), όπως: οικογένεια Αγγελικούση, οικογένεια Ιωάννη Γ. Λιβανού, οικογένεια Γεωργίου Μιχαήλ Πατέρα, οικογένεια Καρρά, κ.ά.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (Παρασκευή 14 Ιουνίου), θα παρατεθεί στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος ομιλία της ακαδημαϊκής διευθύντριας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας κ. Λίας Μιχαηλίδου, και κατόπιν, οι σπουδαστές Ναυτιλιακών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ θα εκθέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς τους, αναφορικά με τις σπουδές και τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον κλάδο της Ναυτιλίας. 

Ο Τομέας των Ναυτιλιακών αποτελεί έναν από τους πλέον δραστήριους κλάδους της αγοράς εργασίας, γεγονός που, κατ’ επέκταση, κατατάσσει την ενασχόληση με τα Ναυτιλιακά μεταξύ των κορυφαίων προσοδοφόρων και ενδιαφερόντων επαγγελμάτων και καθιστά τις σπουδές της ειδικότητας Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ως την επιλογή που διασφαλίζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία!


**INFO
Αθήνα: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 -5279500, www.iek-xini.edu.gr  / www.xinisfestival.edu.gr / www.facebook.com/xiniseducationfestival