iekxini

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΓΚΑΙΤΕ - Όταν η τέχνη συνάντησε τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ!


ΓΚΑΙΤΕ - Όταν η τέχνη συνάντησε τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ!
Όταν η τέχνη συναντά τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, τότε το αποτέλεσμα πάει... Γκαίτε! Σε έναν εμπνευσμένο χώρο στο φουαγιέ του Ινστιτούτου Γκαίτε (Goethe-Institut), εγκαινιάστηκε μια μοναδική έκθεση γραφημάτων, από τον τομεάρχη του Art & Design School του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο και τη διακεκριμένη infographic designer, κ. Ζωή Κατσιγιάννη.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, επώνυμοι σχεδιαστές, σπουδαστές, αλλά και δημοσιογράφοι, καθώς η τέχνη του γραφήματος δεν αφορά μόνο στον κόσμο του design, αλλά και στης δημοσιογραφίας.
Στην εκδήλωση, μίλησαν ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» κ. Νίκος Κωνσταντάρας, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» κ. Γιάννης Τσαπρούνης, ο art director της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» κ. Δημήτρης Νίκας , η διευθύντρια των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας κ. Λία Μιχαηλίδου και ο γνωστός σχεδιαστής κ. Δημήτρης Αρβανίτης.
Περίοπτη θέση στην έκθεση κατέκτησαν τα έργα των σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ξεχωριστά γραφήματα τα οποία δημιούργησαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, οι σπουδαστές του Art & Design School του Ομίλου ΞΥΝΗ.
Αξιοσημείωτη στην έκθεση –που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουλίου- είναι και η παρουσία 14 γραφημάτων από γερμανικές εφημερίδες, τα οποία έχουν βραβευτεί από τα «EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS».
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, αλλά και την προσφορά δωρεάν σεμιναρίων στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2012, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210- 5279500/ 2310-552406, ή μπείτε στο site: www.edufestival.gr και στη σελίδα μας στο facebook:www.facebook.com/xiniseducationfestival