iekxini

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Το τμήμα Bartender ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Πειραιά μας μαθαίνει να φτιάχνουμε το Ιταλικό πρωτοχρονιάτικο liqeur Rosilio!



Για το πρωτοχρονιάτικο κοκτέιλ: Ιταλικό liqeur με το όνομα Rosilio (Ροσόλι).

Εκτέλεση:

(για 10-12 άτομα)
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο κόκκινο ημίγλυκο κρασί με 20 φύλλα αρμπαρόριζας, 3-4 stick κανέλλα, 6-8 πρόκες γαρύφαλλο, φλούδα από δύο πορτοκάλια, πιπέρι και ζάχαρη. Βράζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι όλο το μίγμα να πάρει μία βράση. Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε το liqeur και εάν θέλουμε προσθέτουμε μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους.