iekxini

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS: Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας ανταποκρίνεται στη… «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, της μάστιγας του αιώνα, οι σπουδαστές του Τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», δίνοντας το «παρών»  στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον πολυχώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης, η οποία περιελάμβανε 3 θεματικές ενότητες, ήταν να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, και κυρίως τους νέους ανθρώπους, για το μείζον αυτό θέμα, ώστε να μην υιοθετούν συμπεριφορές που περιθωριοποιούν και στιγματίζουν τα προσβεβλημένα από τον ιό άτομα: 
- Στην πρώτη θεματική ενότητα, οι σπουδαστές από το τμήμα της Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας παρακολούθησαν ταινία διάρκειας μίας ώρας, η οποία αποτελείτο από «μικρές ιστορίες» ατόμων που είναι φορείς του ιού HIV. Κατά τη διάρκεια της προβολής, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο μετάδοσης, και τις μεθόδους θεραπείας, με βάση τις νέες έρευνες και φάρμακα.
- Κατά τη δεύτερη θεματική ενότητα, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν σε έκθεση φωτογραφίας, με εκθέματα -στιγμιότυπα από την καθημερινότητα φορέων του ιού. Κύρια θεματολογία της έκθεσης ήταν ευπαθείς ομάδες -μετανάστες, εκδιδόμενες γυναίκες, εθισμένα (σε ουσίες) άτομα.

-Στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι της εκδήλωσης, τα μέλη του συλλόγου «Θετική Φωνή» είχαν προετοιμάσει ένα μουσικό διάλειμμα για όλους τους καλεσμένους.

INFO

Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 και Αχιλλέως 33, τηλέφωνο 210 9640117
www.iek-xini.edu.gr και www.facebook.com/iekxini