iekxini

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Το τμήμα Μαγειρικής ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Πειραιά μας μαθαίνει να φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα

 
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ
 ΥΛΙΚΑ
  • ·         100 ml ελαιόλαδο
  • ·         1 κιλό κιμάς ανάμεικτος
  • ·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ξερό)
  • ·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (φρέσκο)
  • ·         100 ml λευκό κρασί
  • ·         1 λίτρο φον σκούρο
  • ·         200 gr κουκουνάρι
  • ·         200 gr σταφίδες ξανθές
  • ·         Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ·         200gr ρύζι γλασσέ
  • ·         10 gr μπαχάρι
  • ·         Ανάλογο αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό, το κουκουνάρι και τις σταφίδες και αφήνουμε να σιγοβράσει η φάρσα μέχρι να χαθούν όλα τα υγρά. Γεμίζουμε με τη φάρσα τη γαλοπούλα την οποία έχουμε αλατίσει. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο φούρνο για 2 (δύο) ώρες σκεπασμένη στους 200 Co . Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30’ με τη γαλοπούλα ασκέπαστη για να ροδίσει.

Καλή Επιτυχία!