iekxini

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η σύγχρονη Εγκληματολογία στο… «μικροσκόπιο» του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013!


Οι αρχές της σύγχρονης Εγκληματολογίας, καθώς και πρακτικές προτάσεις για ασφάλεια στην καθημερινότητά μας παρουσιάστηκαν στο δωρεάν σεμινάριο του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με θέμα «Σύγχρονη Εγκληματολογία-Ασφάλεια στην Καθημερινότητα», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013: του πρωτοποριακού και μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, με τεράστια επιτυχία και συμμετοχές που έχουν ξεπεράσει τις 10.000!
Στο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε δωρεάν -όπως και το σύνολο των 200 εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που παρέχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ στο πλαίσιο του φεστιβάλ- στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, με εισηγητή τον κ. Σωτήρη Κουτσουραδή, επισημάνθηκαν οι λόγοι που συντείνουν ώστε να εγκληματήσει ο άνθρωπος, οι οποίοι ενισχύονται από τις δύσκολες συνθήκες της σύγχρονης κοινωνίας.  

«Το έγκλημα αποτελεί φυσική ορμή του ανθρώπου. Στο πέρασμα των χρόνων, η μαγεία και η θρησκεία χρησιμοποιούνται ως ανώτερες δυνάμεις για να μπορέσει το έγκλημα να περιορισθεί, υπό την απειλή μιας ανώτερης δύναμης. Η “εξέλιξη” της μαγείας και της θρησκείας είναι το Ποινικό Δίκαιο και οι κανόνες που περιλαμβάνει. Τόσο ο φόβος της ποινής όσο και η κοινωνική κουλτούρα αποτελούν τις κοινωνικές αναστολές που βοηθούν κάποιον να συγκρατήσει τη φυσική του ορμή για το έγκλημα. Όταν κάποιος εγκληματεί, απλά δεν συνειδητοποιεί τους λόγους “για να μην το κάνει”», υπογράμμισε ο κ. Κουτσουραδής, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του. 

O Τομέας Οικονομίας & Διοίκησης των ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες νέους και νέες, με σημαντικές προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Και αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την τεράστια δυναμική που έχει αναπτύξει φέτος το XINIS EDUCATION FESTIVAL αποτελεί ακόμα μία έμπρακτη απόδειξη πως τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποτελούν Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας. 

INFO
Αθήνα: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 -5279500
www.iek-xini.edu.gr  / www.xinisfestival.edu.gr / www.facebook.com/xiniseducationfestival