iekxini

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Για 10’ΑμεΑ - Ενημέρωση από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε μαθητές δημοτικού σχολείου


Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν οι σπουδαστές του τομέα Υγείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, όπου και πραγματοποίησαν τη δράση «Για 10’ ΑμεΑ», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις με τη μορφή παιχνιδιού, όπως το να προσπαθήσουν να μετακινηθούν με αναπηρικό αμαξίδιο, να περπατήσουν με δεμένα
μάτια και μπαστούνι, να καθαρίσουν ένα φρούτο με ένα μόνο χέρι, ή να γεμίσουν ένα ποτήρι με νερό, έχοντας δεμένα μάτια.

Με την καθοδήγηση των σπουδαστών από ειδικότητες όπως η Φυσικοθεραπεία και η Νοσηλευτική των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, οι μαθητές προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο με δεμένα μάτια, με τις ειδικές μπάλες που χρησιμοποιούνται στο ποδόσφαιρο τυφλών.

Παράλληλα με τις δράσεις ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ, οι μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους πήραν διατροφικές συμβουλές από τους σπουδαστές του τομέα Διαιτολογίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
Η ανταπόκριση των μαθητών του 105ου Δημοτικού Σχολείου σε αυτές τις προκλήσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετική, και αποδείχτηκε ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να ενημερωθούν μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού.

Οι σπουδαστές του τομέα Υγείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με τους καθηγητές τους, συμμετέχουν σταθερά σε εκδηλώσεις και δράσης ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από θέματα υγείας, στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 


7