iekxini

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης οι σπουδαστές Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ


Στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης βρέθηκαν οι σπουδαστές των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής του Τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, με αφορμή εκπαιδευτική επίσκεψη. Στο πλαίσιο της άρτιας θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης που λαμβάνουν στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του χωριού SOS, στα σπίτια όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 5-16 ετών, ενώ ενημερώθηκαν και για τη φιλοσοφία και το σκοπό ίδρυσης των Παιδικών Χωριών SOS. 

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης φιλοξενεί 80
παιδιά στα 10 σπιτάκια του, στα οποία η «μαμά SOS» και η «θεία SOS» αναλαμβάνουν το μητρικό ρόλο, επί 24ώρου βάσεως. Εξάλλου, υπάρχουν και άνδρες παιδαγωγοί, προκειμένου τα παιδιά να έχουν κάποιο ανδρικό, πατρικό πρότυπο.

Αφού συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τη λειτουργία του χωριού με τη «μαμά SOS» και τη «θεία SOS», αλλά και με τους παιδαγωγούς, οι σπουδαστές Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ευχήθηκαν ένα ελπιδοφόρο μέλλον στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, και κατόπιν δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους για το αξιοθαύμαστο έργο κοινωνικής προσφοράς που παράγουν. 

*INFO
Αθήνα: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 -5279500
www.iek-xini.edu.gr  / www.xinisfestival.edu.gr / www.facebook.com/xiniseducationfestival