iekxini

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ


Μία ακόμη μεγάλη και πρωτοποριακή συνεργασία που φέρνει πιο κοντά τον χώρο της υγείας με τον χώρο της εκπαίδευσης, ανακοινώνουν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Συγκεκριμένα ο τομέας Υγείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει επίσημη συνεργασία με την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος.

Η επίσημη συνεργασία ανάμεσα στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και την ΕΑΒΕ, ήρθε ως επιστέγασμα της σχέσης αλληλοστήριξης που είχαν αναπτύξει στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, με την παρουσία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ως
Χορηγού στα συνέδρια της ΕΑΒΕ καθώς και την ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών του σε αυτά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η ΕΑΒΕ καλείται να παρέχει στους σπουδαστές του τομέα Υγείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ επιστημονική γνώση μέσα από την διοργάνωση διαλέξεων & σεμιναρίων, καθώς και την προσφορά ενημερωτικού υλικού. Επίσης η ΕΑΒΕ προσφέρει στους σπουδαστές ειδικοτήτων όπως η Νοσηλευτική, η Διαιτολογία και η Φυσικοθεραπεία, την δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν όλα τα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνει.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ αντίστοιχα, θα προσφέρουν υποτροφίες σπουδών σε μέλη της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος, και σε μέλη των οικογενειών τους. Επίσης θα υποστηρίζουν έμπρακτα όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΑΒΕ, μέσα από την εθελοντική δράση και συμμετοχή των σπουδαστών του τομέα Υγείας (αιμοληψίες, μετρήσεις δεικτών, ενημερώσεις κ.α.).

Η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος έχει ως σκοπό την αναγνώριση, διερεύνηση και αξιολόγηση των διαφόρων παραγόντων κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση της Αθηροσκληρωτικής Νόσου και των επιπλοκών της (στεφανιαίας νόσου, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και περιφερικής αγγειακής νόσου), τους τρόπους  πρόληψης της Νόσου σε επίπεδο διαιτητικό και θεραπευτικό, και την ενημέρωση του Ιατρικού κόσμου και του πληθυσμού γενικότερα αναφορικά με τη σοβαρότητα, τους κινδύνους και την εξέλιξη της Aθηροσκληρωτικής Νόσου. 

Η συνεργασία με την ΕΑΒΕ αποτελεί μια ακόμα κορυφαία «συμμαχία» του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, στον διαρκή αγώνα για ενίσχυση της ποιότητας σπουδών και των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων του, αλλά και γενικότερα για τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Φωτό: O κος Άκης Βαλογιάννης, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Ε.Ο. ΞΥΝΗ, και ο κος Απόστολος Ευθυμιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος