iekxini

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Για 10’ ΑμεΑ: Ένας αγώνας ζωής που μας αφορά όλους»


Μια ασυνήθιστη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Mediterranean College και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00-13:00, στο πάρκο του Λ. Πύργου της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες».

Με πρωτοβουλία του τομέα Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College και των τομέων Φυσικοθεραπείας και Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, όσοι Θεσσαλονικείς το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν για λίγα λεπτά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία, όταν όλοι οι υπόλοιποι δεν σεβόμαστε το δικαίωμά τους για άνετη μετακίνηση και αξιοποίηση των αντίστοιχων υποδομών που δημιουργήθηκαν για να τους διευκολύνουν. Στη δράση θα συμμετέχουν αθλητές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης.

Σπουδαστές του τομέα Κοινωνικών Επιστημών του 

Mediterranean College και του τομέα Φυσικοθεραπείας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, θα καλούν τους διερχόμενους Θεσσαλονικείς να κινηθούν ανάμεσα σε τοποθετημένα εμπόδια, καθισμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, να διανύσουν μια απόσταση ανάμεσα σε πλήθος άλλων ατόμων χωρίς να βλέπουν, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες όπως το goalball (ποδόσφαιρο για τυφλούς) κ.λ.π.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο ζωγράφος Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, ο οποίος άρχισε από πολύ μικρή ηλικία να ζωγραφίζει με το στόμα, μια και  η φύση του έχει στερήσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα χέρια του. Θα ζωγραφίσει για την εκδήλωση και θα μας διδάξει πως από την ενασχόλησή του αυτή αντλεί αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα υποτροφιών που αποφάσισε να θεσπίσει το MEDITERRANEAN COLLEGE του Ε.Ο.ΞΥΝΗ, για όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες ΑμεΑ, αναδεικνύοντας έτσι το γεγονός ότι οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, κατακτούν καθημερινά το δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι. 

Τη δράση υποστηρίζει το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το τηλεοπτικό κανάλι Μακεδονία TV,  το Ράδιο Θεσσαλονίκη και τα ενημερωτικά websites www.aboutthessaloniki.gr, www.cityportal.gr και www.seleo.gr.